فرآوری و تولید مواد غذایی

دانشگاه آزاد اسلامی واحد آیت ا... آملی

راهنمای نویسندگان

راهنمای پذیرش مقاله در مجله «فرآوری و تولید مواد غذایی»

اولویت در بررسی و پذیرش مقاله‌های ارسال ‌شده با مقاله‌های پژوهشی (Research Papers) است. مقاله‌های مروری (Review Papers) و یا گزارش‌های كوتاه علمی (Short Communications) به‌ صورت موردی و در صورت تأیید هیات تحریریه پذیرفته خواهند شد. مقاله پژوهشی، مقاله‌اي است حاصل پژوهش و مستند به نتايج مطالعات انفرادي يا جمعي و مقاله مروري شامل ارزيابي و نقد نوشته‌هايي مي‌باشد كه در مجلات و كتب مختلف علمي در همان زمينه به چاپ رسيده است. در اين نوع مقالات، نويسنده كارهاي پژوهشي گذشته را جهت روشن شدن وضعيت فعلي مساله، طرح و مورد بررسي قرار مي‌دهد. سپس ارتباطات، تناقض‌ها و محدوديت­ هاي موجود را بيان نموده و سرانجام پيشنهادات خود را ارائه مي‌نمايد.

  • هر مقاله پژوهشی بايد داراي عنوان، چكيده فارسي، واژه‌هاي كليدي به فارسي، مقدمه، مواد و روش­ ها، نتايج و بحث، نتیجه­ گیری کلی، منابع، چكيده انگليسي و واژه‌هاي كليدي به انگليسي باشد.
  • مقاله روی كاغذ سفید (بدون خط) در قطع A4 (7/29×21 سانتی‌متر) با حاشیه ‌2/5 سانتی‌متر از هر طرف و فاصله مناسب بین سطرها (1/5 سطر) و با نرم افزار Word-2003 تایپ شود.
  • جهت متن مقاله از فونت B Lotus شماره 14 و برای كلمات انگلیسی از فونت Times New Roman شماره 12 استفاده شود. لازم است كلیه عنوان‌های اصلی درون متن (مقدمه، مواد و روش­ ها، نتایج و بحث، نتیجه­ گیری و منابع) با فونت B Nazanin شماره 14 و عناوین زیربخش با فونت B Nazanin شماره 13 به صورت پر رنگ (Bold) تایپ گردد.
  • در متن مقاله به جز اسامی علمی جنس و گونه‌ها نباید از واژه­ های خارجی استفاده گردد و در صورت ضرورت، معادل انگلیسی كلمه، با قراردادن شماره در پانویس صفحات ‌آورده شود.
  • اسامي علمي (جنس و گونه، گياهان، جانواران) در تمام مقاله با حروف ايتاليك يا مورب تايپ شوند.
  • مقاله باید حداکثر در چهارده صفحه نوشته شود و كلیه صفحات مقاله باید دارای شماره باشند.
  • متن مقاله نبايد قبلا در هيچ مجله ­اي (داخلی یا خارجی) منتشر شده باشد.
  • در مورد مقالاتي كه بيش از يك نگارنده دارند، ترتيب اسامي و حقوق نگارندگان به عهده خود ايشان خواهد بود.
  • باید دو نسخه از مقاله به صورت Word و PDF، در آدرس الکترونیکی مجله، از طریق پنل کاربری نویسنده ارسال گردد. در صورت پذیرش مقاله، ارسال نسخه ویرایش شده نهایی به شکل الکترونیکی ضروری است.
  • مسئوليت هر مقاله از نظر علمي به عهده نويسنده يا نويسندگان آن خواهد بود.
  • مقالات توسط هيات تحريريه و با همكاري هيئت داوران ارزيابي شده و در صورت تصويب، طبق ضوابط خاص مجله به نوبت، چاپ خواهد شد. مجله در رد يا قبول، حك و اصلاح مقالات آزاد است.

 

نحوة تنظیم مقاله

عنوان مقاله: عنوان مقاله به فارسی در بالای صفحة اول به صورت وسط­ چین نوشته می‌شود. عنوان مقاله باید خلاصه، واضح و بیان كنندة موضوع پژوهش بوده، از 20 كلمه تجاوز نكند. عنوان مقاله با فونت B Titr شماره 14 و به ‌صورت پر رنگ (Bold) نوشته شود.

نام نویسنده یا نویسندگان (نام نویسنده مسوول مكاتبه با علامت ستاره (*) مشخص شود)، درجه علمی و سِمت دانشگاهی، دانشكده، دانشگاه، شهر، نشانی پستی و رایانامه (Email)، تلفن و دورنگار در زیر عنوان به صورت وسط چین ذكر شود. جهت تایپ نام و آدرس نویسندگان از فونت B Lotus شماره 12 استفاده شود.

تذکر مهم: عنوان مقاله و مشخصات نویسندگان (به صورت فارسی و انگلیسی) باید به صورت جدا از مقاله و به عنوان "صفحه نخست" تهیه گردد و از طریق گزینه مخصوص آن در پنل کاربری نویسنده، بارگذاری شود.  

چكیده‌: چكيده بايد به طور مختصر، محتواي مقاله را بازگو نمايد و برجسته‌ترين نتايج مقاله را بدون استفاده از جدول يا شكل و كلمات اختصاري تعريف نشده، ارائه كند. باید تمام چکیده در يك پاراگراف و حداكثر در 15 سطر (حدود 250 واژه) نوشته شود. متن چكیده با فونت B Lotus شماره 13 تایپ و فاصله بین سطرها به صورت (1 سطر)  در نظر گرفته شود.

واژه‌هاي كليدي: پس از چكيده و در سطری مجزا، واژه­ هاي كليدي در 3 تا 5 واژه نوشته شود، به نحوي كه بتوان از آنها جهت تهيه فهرست موضوعي (Index) استفاده كرد.

مقدمه: مقدمه باید بیان كننده‌ سوابق پژوهشی مربوط به تحقیق و توجیه ضرورت و نیز ذكر اهداف تحقیق ارائه شده در مقاله باشد. اهداف پژوهش به ‌طور شفاف در انتهاي مقدمه ذكر گردد. براي ارجاع به منابع در متن تنها نام‌خانوادگي نويسنده و سال انتشار منبع نوشته شود. اگر تعداد نويسندگان بيش از دو نفر باشد، فقط به ذكر نام‌خانوادگي نويسنده اول و سپس «همكاران» اكتفا گردد. تمامی منابع فارسی و انگلیسی داخل متن باید به صورت فارسی نوشته شود.

مواد و روش‌ها: مواد و ابزار به كار رفته، نحوه نمونه‌برداری و اجرای آزمایش‌ها با ذكر منبع و همچنین طرح آماری مورد استفاده و روش پردازش و تجزیه و تحلیل داده‌ها، به‌ طور مشخص و روشن ارائه شود. تا حد امکان از شرح جزئیات اندازه‌گیری‌ها اجتناب گردد. در صورت ارائه معادلات ریاضی، لازم است كلیه اجزای معادله دقیقا تعریف شود. در صورتي كه معادلات توسط نگارنده (يا نگارندگان) استخراج شده، نحوة به دست آوردن آن ذکر گردد.

نتایج و بحث: نتایج و بحث باید به‌ صورت توام در یک بخش ارائه شوند. در نتایج، یافته‌های پژوهش، ارائه شده و در قسمت بحث، تفسیر نتایج با استناد به منابع علمی مرتبط با موضوع صورت گیرد. بهتر است نتایج حاصل از پژوهش با نتایج سایر پژوهشگران نیز مقایسه شود. عنوان جدول‌ها در بالا و عنوان شكل‌ها در پایین آنها آورده شود. این عناوین باید كاملاً گویای نتایج ارائه شده در جدول یا شكل بوده و كلیه اطلاعات و تعریف‌های لازم را در برداشته باشند. عناوین شكل‌ها و جدول‌ها باید با فونت B Mitra شماره 12 پر رنگ (Bold) تایپ شود. برای شکل‌ها از كلماتی نظیر نمودار، گراف، نقشه، تصویر و نظایر آن خودداری شده، تنها از واژه «شكل» استفاده گردد. كلیه نتایج باید در مقیاس متریك (SI) بوده و نتایج عددی تنها به یك صورت (شكل یا جدول) ارائه شود. تعداد جدول‌ها و شكل‌ها باید با حجم مقاله متناسب باشد. از آوردن جدول‌ها و شكل‌هایی كه داده‌های آنها در متن مقاله به ‌طور كامل شرح داده شده، اجتناب شود. نمودارها باید واضح، مطالب آنها خوانا و در صورت لزوم دارای واحد باشند. عكس‌ها، نمودارها و كارهای ترسیمی باید به‌ صورت اصل بوده و از قرار دادن تصاویر آنها خودداری گردد. بهتر است موارد مذکور به‌ صورت سیاه و سفید تهیه شوند (در صورت رنگی بودن شکل‌ها و نمودارهای اصلی، وضوح آنها باید به گونه‌ای باشد که در صورت تبدیل به شکل تک رنگ در هنگام چاپ، قابل تشخیص و تمایز باشند). ممكن است براي چاپ، شكل‌ها كوچكتر شوند، بنابراين نوشته‌ها و اعداد روي شكل‌ها بايد درشت و كاملاً خوانا باشد.

نتیجه‌گیری: نتیجه باید مختصر، گویای دستاورد نهایی و به عبارت دیگر جمع‌بندی كلی نتایج حاصل از پژوهش باشد.

قدرداني: در صورت نياز مي‌توان در این بخش از موسسات يا اشخاص تشكر و قدرداني انجام داد (این بخش اختیاری است).

منابع: به همه منابع مندرج در فهرست منابع باید قبلاً در مقدمه، مواد و روش‌ها و یا نتایج و بحث استناد شده باشد.

تعداد منابع باید با حجم و ماهیت مقاله متناسب و حتی‌الامكان محدود باشد.

  • منابع مورد استفاده باید به ‌ترتیب از فارسی به انگلیسی و طبق حروف الفبای نام خانوادگی اولین نگارنده ذكر شود.
  • چنانچه به چند اثر از یك نگارنده استناد شود، ترتیب درج آنها بر حسب سال انتشار از قدیم به جدید صورت پذیرد. در صورتی كه مقاله‌های منفرد و مشترك از یك نویسنده ارائه شود، ابتدا مقاله‌های منفرد و سپس مقاله‌های مشترك به‌ترتیب حروف الفبای نام نگارندگان بعدی مرتب شوند.
  • چنانچه یك منبع دارای چندین نگارنده باشد، حداكثر نام شش نویسنده ذكر شود و اگر تعداد، بیشتر از شش نفر باشد بعد از ذكر نام نفر ششم عبارت «و دیگران» در فارسی و "et al." در انگلیسی آورده شود. اسامی مولفین با ویرگول (در انگلیسی كاما) و یك فاصله از یكدیگر جدا و قبل از نوشتن نام آخرین نویسنده از كلمه «و» در فارسی و یا ". and" در انگلیسی استفاده شود.
  • در نوشتن عنوان مقاله لاتین فقط اولین حرف اولین كلمه عنوان با حروف بزرگ ذکر گردد.
  • در نوشتن عنوان كتاب لاتین، اولین حرف تمامی كلمات عنوان با حروف بزرگ نوشته شود.
  • عنوان کتاب و نام مجله مربوط به هر مقاله، ایتالیک (مورب) گردد. فهرست منابع به صورت زیر تنظیم شود:

كتاب:

جایمند، ک. و رضایی، م. ب. 1385. اسانس، دستگاه ­هاي تقطير، روش­ هاي آزمون و شاخص ­هاي بازداري در تجزيه اسانس. انجمن گیاهان دارویی ایران، تهران، 350 ص.

Belitz, H.D. and Grosch, W. 1999. Food chemistry. Springer, Berlin, pp: 305-310

Belitz, H.D. and Grosch, W. 1999. Food chemistry. Springer, Berlin, 1065 p

 

فصلی از یك كتاب:

Gounstone, F.D. 2000. Composition and properties of edible oils. In: Edible oil processing (Editors: W. Hamm and R.J. Hamilton). CRC Press, Sheffield, pp: 1-30

 

مقاله چاپ شده در مجلات:

تقی­ نژاد کفشگری، ا.، هاشمی، س. ج. و طباطبایی، س. ر. 1392. تأثیر پوشش سطحی کیتوزان و اورتوفنیل فنول بر عمر انباری پرتقال تامسون. نوآوری در علوم و فنّاوری غذایی، دوره 5، شماره 15، 78-71.

Ahmed, I.A. and Robinson, R.K. 1999. The ability of date extracts to support the production of aflatoxins. Food Chemistry, 66(3): 307-312

 

اختراع ثبت‌ شده:

Karnofsky, G.B. and Hansotte, R.J. 1982. Process for extracting oleaginous seed materials, particularly cottonseed, with aqueous alcohol, U. S. Patent 4,359,417

 

منابع اینترنتی(وب سایت):

Gupta, M.K. 2005. Frying oils. Available at: http://media.wiley.com/product_data/excerp/92/04713854/0471385492.pdf (accessed: Jan. 2007)

National Institutes of Health. 2002. Menopausal hormone therapy. Available at: http://www.nih.gov/PHTindex.htm (accessed: Jan. 2003.)

 

مقاله‌های چاپ ‌شده در پروسیدینگ كنگره‌ها و همایش‌ها:

Shahidi Yasaghi, S.A., Ghorbani Hasansaraei, A., Motamedzadegan, A., Hamzeh, S., Naghizade, S. and Esfandiari, Z. 2009; The Effect of Stabilizers and Fat Content on Physical and Whipping Properties of Low Fat Confectionary Cream. In Proceeding of the International Symposium on Food Rheology and Structure (ISFRS 2009) (pp: 516-517). Zurich. Switzerland

 

ارجاع به پایان نامه­ ها:

خادم، ج. 1375. شبيه ­سازی موتورهای اشتعال جرقه ­ای. پايان نامه کارشناسی ارشد، دانشگاه فردوسی مشهد، ایران.

Bogati, D.R. 2011. Cellulose based biochemicals and their applications. PhD Thesis, Saimaa University of Applied Sciences, Imatra, Finland

 

چكیده انگلیسی (همراه با عنوان): چكیده انگلیسی (Abstract) باید ترجمه كامل چكيده فارسي تا حد امكان منطبق با چكیده و عنوان فارسی باشد. تمام چکیده انگلیسی در يك پاراگراف نوشته شود. متن چكیده با فونت Times New Roman شماره 11 تایپ و فاصله بین سطرها به ‌صورت (1 سطر یا Single) تنظیم گردد. عنوان انگلیسی با فونت Times New Roman شماره 13 و به صورت پررنگ (Bold) تایپ شده و در انتها واژه‌های كلیدی در سطری جداگانه ذکر گردند. نام و مشخصات نویسندگان به صورت انگلیسی در زیر عنوان مقاله و با فونت Times New Roman شماره 10 آورده شود (ضروری است موارد مذکور به صورت صفحه نخست و جدا از فایل اصل مقاله، بارگذاری گردد).

 


کلمات کلیدی

راهنمای نویسندگان